Kommunikationen i blodet

Kommunikationen i blodet

Jag arbetar med kommunikation dygnet runt, och det är ingen överdrift. Faktum är att det gör du också, även om det kanske är på ett omedvetet plan … 

Martina Johansson, Biohacking

Kommunikation 24/7

Under en intressant föreläsning (19 jan i Gbg) med Martina Johansson om biohacking slog det mig än en gång hur kul det är att få jobba med kommunikation. Märklig reflektion kan tyckas, eftersom biohacking främst handlar om att optimera vår inre biologi genom olika “hacks”, det vill säga knep som kan vara allt från tankemönster till kost, och vardagsrutiner.

Men faktum är, att en stor del av vår inre biologi bygger på den ständigt pågående livsnödvändiga kommunikation och feedback som äger rum mellan vår hjärna och våra organ. 

Vi kan hjälpa kroppen mot balans genom att äta bra mat, sova ordentligt, röra på oss och umgås med nära och kära. Vi kan ställa till oreda genom att äta skräpmat, stressa, tumma på sömnen i längre perioder och stanna kvar i toxiska relationer. – Kan vi lära oss av vår inre kommunikation för att lyckas bättre på nätet? Javisst!

Vad har biohacking med kommunikation att göra?
– Utöver resonemanget ovan? Inget, tror jag!

Redo för kommunikations-hack?

Går du runt och otrivs med din kommunikationsstrategi, har diffusa eller uttalade problem som du nästan börjat acceptera som normaltillstånd, säger dig vilja förändra detta men egentligen gör du inget åt din situation? Med tanke på att tiden inte står still är ju detta ingen bra strategi.
– Dags för förändring och förbättring?

Börja med självreflektion

Våra kroppar är finstämda instrument och suveräna på att kommunicera, lyssna och signalera om något är fel. Det är så balans uppstår och det sker utan att vi är medvetna om det. Detta kan du ta lärdom av när det gäller din kommunikationsstrategi – börja med lite sund självreflektion för se över hur du balanserar din kommunikation i sociala medier idag!  

Här följer en tankeövning du behöver göra för att hitta tipsen som gör dig till en mer uppmärksam kommunikatör. Byt ut orden inom citattecken till dess motsatsord för att gå mot att posta inlägg med ett syfte att kommunicera med din målgrupp. Och du, ta tid på dig att reflektera över dina svar…  

Stressar “alltid” och stryker “ofta” tid i kalendern för planering.

Postar “oftast” inlägg med innehåll som är mer relevant för avsändaren än för mottagaren.

Publicerar “oftast” inlägg “utan” en direkt målgrupp i åtanke. 

Tar “aldrig” med en CTA (call to action) så att inlägget “alltid” blir utan ett nästa steg för besökaren.

Delar “primärt” andras inlägg och använder “gärna” social media som digitala anslagstavla.

Anpassar “sällan” inläggen efter var i köpprocessen kunden är och har “vag” kontroll på vad det innebär.

Lyssnar “inte” på vad kroppen signalerar, redan när den viskar.

Utvärderar “aldrig” utfallet av vad tidigare inlägg genererat för att justera innehållet i nästa. 

Precis som du, så har jag kommunikationen i blodet. Dagtid arbetar jag främst inom hälsosegmentet som marknadsförare med digital kommunikation, grafisk design, webbdesign och workshops.

Kontakta mig

När du behöver en frilansande webbkommunikatör!