Yogatomte

Hur yogan har hjälpt mig att bli en bättre marknadsförare

Att många yogisar längtar efter fler yogapass runt jul är ingen slump – det som fungerar är bra att göra mer av.

Yoga är inte bara väl investerad tid i både välbefinnande under själva genomförandet (det kan man kanske inte alltid säga om exempelvis ett intervallpass utomhus i november) utan även som prevention mot stress och stel nacke. Här är några exempel:

Tomte yogar knäböj

Flexibel kropp ger flexibel tankeförmåga

Att jobbiga tankar och känslor kan kännas i kroppen, det har vi nog alla upplevt. Men har du tänkt på att det också går åt motsatt håll: en bra flexibilitet och muskelstyrka påverkar hur du känner och tänker. 

Tomte yogar bensträck

Andas rätt och kom ihåg mer

Genom yogan får du bekanta dig med en hel del pranayama - andningsövningar. När kroppen syresätts optimalt gäller det även hjärnan och mer syre ökar verkningsgraden - minnet förbättras. Dessutom kan den glatta muskulaturen i kärlsystemet slappna av och därför belastas inte hjärtat lika mycket.

Tomte yogar - katthund

Förbättrad hållning och bättre kroppskontroll

Att sitta böjd över en dator i flera timmar kan sätta sina spår i både nacke, axlar och rygg. En bra hållning och kroppskontroll ger bättre förutsättningar för att hålla axlarna på plats (inte uppe vid öronen) och undvika obalans som kan leda till smärta.

Tomte yogar armar upp

Hantera stress och behåll kontrollen 

Sist men inte minst: stresshantering. Att utveckla en förmåga att hantera stressfylld situationer med ett större lugn ökar sannolikheten till att du oftare tar bättre beslut. 

Kontakta mig

När du behöver en marknadsförare med yogameriter!